Ja som grans! (Cuento en Catalán)

JA SOM GRANS, UNA HISTÒRIA QUE EDUCA I MOTIVA A FER-SE GRAN

Les històries quotidianes que es presenten en aquest conte pretenen transmetre l’experiència viscuda d’uns infants que aprenen a fer les coses sense ajuda. Sovint l’infant s’identifica amb els personatges dels contes i les històries que els succeeixen. Si comprova que el personatge pot superar un conflicte, interpreta que ell també és capaç de fer-ho i adquireix més confiança i seguretat per resoldre les situacions quotidianes amb èxit.

Els nens i nenes passen per una etapa d’afirmació personal, desitgen ser grans i tenen ganes de provar de fer les coses ells sols. Aquests moments s’han de potenciar, reforçar positivament i valorar per tal d’ajudar-los a progressar i créixer. Sovint ens demostren que són més capaços del que ens pensem!

Aquest conte conté unes orientacions per a pares i mares per ajudar als infants a ser més autònoms i un pòster d’hàbits amb gomets de cares contentes per premiar als nens i nenes a mesura que van assolint els hàbits de manera autònoma en les rutines del dia a dia.